+32(0) 494 86 49 63

Veelgestelde vragen

Het is zeer vervelend geld te moeten spenderen aan een springkasteel als de kinderen er door regenweer toch niet van kunnen genieten… Daarom stellen wij ons flexibel op! En werken we met een slechtweergarantie. U kan het springkasteel kosteloos annuleren tot de dag voordien. Mocht het de dag zelf toch nog plots heel slecht weer zijn, dan mag er ook geannuleerd worden.

Vaak beslist de klant echter zelden om te annuleren. We begrijpen dat, alles voor een gelukkig kind en een leuk feestje. Echter is het bij hevige regenval en veel wind onveilig om een springkasteel op te blazen/betreden.

Daarom kan het ook zijn dat wij van onze kant annuleren. Dat nieuws is nooit leuk, maar hou er rekening mee, dat wij dit niet doen voor ons plezier, maar voor de veiligheid van uw kind/familie/vrienden.

Bij wat motregen kan je het springkasteel best gewoon opgeblazen laten staan, een beetje water kan zeker geen kwaad. We raden aan om na de lichte regenval het springvlak wat te drogen om uitglijden te voorkomen.

Bij hevige regen en onweer dienen alle kinderen het kasteel te verlaten en dient de stekker uit het stopcontact getrokken te worden. We appreciëren het enorm als je het kasteel wilt dubbelvouwen zodat enkel de onderkant nat wordt en het kasteel niet helemaal kan vollopen met water aan de binnenkant. Gelieve de blower ook af te dekken of koppel deze los en zet deze in de droogte. Van zodra het gestopt is met regenen, is het belangrijk dat het springkasteel opnieuw wordt opgeblazen zodat het snel kan beginnen drogen. Hoe sneller het droog is, hoe sneller de kinderen terug plezier kunnen beleven.

Een beetje wind kan ook zeker geen kwaad, onze kastelen worden steeds verankerd, echter, bij windstoten of wind boven 4 BFT mag niemand op het kasteel en dient het neergelaten te worden voor de veiligheid van de kinderen en om schade aan het kasteel te vermijden. We leveren ook heel vaak bij bij wisselvallig regenweer een dekzeil mee.

Het is de bedoeling om dit na het platlaten van het kasteel en het wat toe te vouwen, dit over het kasteel te leggen zodat het niet kan binnenregenen. Als het springkasteel blijft overnachten, vragen wij ook om dit dekzeil over het kasteel te leggen. Indien we een doornat kasteel terugkrijgen, dan wordt er een schadeforfait van 50 euro aangerekend.

Dit gebeurt in onderling overleg.

Alles hangt af van enkele factoren: Hoeveel kindjes verwacht ik? Wil ik een overdekt of open kasteel? Moet het binnen kunnen staan of gewoon buiten in de tuin? Wil ik een waterattractie?Het voornaamste is dat de kinderen er helemaal weg van zijn, het visuele aspect is voor hen zeer belangrijk, toon hen gerust enkele foto’s en de knoop zal snel doorgehakt kunnen worden! Wij staan jou graag bij in jouw keuze, contacteer ons gerust!

Wij proberen als verhuurbedrijf zoveel mogelijk zelf te regelen, er zijn echter nog enkele zaken waar je als huurder rekening dient mee te houden.

Elektriciteit: We hebben een veilige stroomvoorziening nodig van 220V en 16A. We hebben graag elektriciteit tot waar we het kasteel dienen te plaatsen.

Opstelplaats: Op onze website staan bij elk springkasteel de afmetingen, hou er rekening mee dat we rondom het kasteel een vrije ruimte van 1,5m nodig hebben. Het springkasteel wordt ook bij voorkeur op een zachte ondergrond (gras) geplaatst die vrij is van scherpe voorwerpen of stenen. Kastelen worden nooit op braakliggende aarde of zand of kiezels geplaatst tenzij anders afgesproken bij reservatie.

Toegang: Een opgerold springkasteel is een omvangrijk en moeilijk te hanteren voorwerp, daarom vragen wij u voldoende doorgang te voorzien van 1 à 2m en dit bij voorkeur aan de buitenzijde van de woning. Een kasteel weegt meestal tussen de 100 en 200kg en wordt altijd op een transportkar gereden tot aan de opstelplaats, gelieve hiermee rekening te houden. Kastelen worden nooit over een haag, poort of omheining getild! Indien wij genoodzaakt zijn door te woning te passeren vragen wij u zeker de doorgang vrij te maken voor wij aankomen en voor wij ophalen. Hou rekening met de mogelijkheden van uw woning bij de keuze van kasteel, we staan u hier graag in bij.

Bij de springkastelen wordt niet gewerkt met een waarborg. We hopen dat jullie ons meedelen als er schade is en we dat zo kunnen regelen. Bij de spelen/materiaal/funfood kan er wel een waarborg aangerekend worden. Dit omdat hier vaak iets kwijtgespeeld kan zijn, of een onderdeel stuk kan geraken.

Indien dit het geval is, dan geven we dat door bij de reservatie.

De waarborg wordt terugbetaald na controle van het gehuurde materiaal. Dit maximum 5 dagen na het terug binnenbrengen/ophalen van het materiaal.

In principe is dit niet nodig maar een helpende hand is natuurlijk altijd welkom! We vragen wel om bij levering een contactpersoon te voorzien die ons de opstelplaats en electriciteitstoegang kan aanwijzen. Bij moeilijke toegang vragen we wel dat er iemand kan helpen (trappen, verre afstand, in woning…)

Plaatsen duurt maximum 20 minuutjes. Ophalen duurt wat langer, aangezien we eerst het springkasteel stofzuigen/poetsen.

Gelieve hier rekening mee te houden.

Let bij het huren van het springkasteel op deze zaken:

– geen confetti in het springkasteel (indien de confetti nat wordt door bv regen of water in het kasteel dan vormt dit plekken die niet meer verwijderbaar zijn)

– grasrobotmaaier uitschakelen

– graag grime vermijden in het springkasteel, vooral de zwarte grime (niet op waterbasis) maakt plekken die niet meer uit te krijgen zijn

Niet gevonden wat u zocht?

Contactgevens

IEPERspel
Grote Branderstraat 42
8908 Vlamertinge
BE0502 618 762

+32(0) 494 86 49 63
info@ieperspel.be